سالن مرغداری : باید طوری ساخته شود که در زمستان ها گرم و در تابستان ها سرد باشد و همچنین تراکم رطوبت در آن به حداقل برسد و در نتیجه از مرطوب شدن بستر و شیوع بیماری های انگلیسی جلوگیری شود.
شرکت مهندسی تجارت گستر شایان سازه با نام تجاری شایان سازه با بیش از۱۰ سال تجربه در سال ۱۳۹۳در زمینه طراحی ساخت و تولید سازه های فلزی سنگین و سوله مجوز خود را از سازمان صنعت معدن و تجارت استان گلستان اخذ نموده است.
در احداث سالن مرغداری ، باید به پنج اصل و فاکتور مهم توجه شود
موقتی یا دائمی بودن سالن
اندازه کلی سالن(انفرادی – ردیفی – چند ردیفی)
ساختمان از نظر پرورش
شکل از نظر پرورش
مصالح ساختمانی
ساختمان و سالن مرغداری نباید برای طولانی مدت استفاده شود . در حالت استاندارد ساختمان برای ۱۰تا۱۵سال ساخته میشود و سپس باید آن را تغییرداد و مطابق با قوانین و اصول معماری روز ، بازسازی نمود .
نوع ساختمان و سالن مرغداری از نظر پرورش شامل سه گروه
⇐ ساختمان مرغ مادر (چه مرغ مادر گوشتی چه تخمی)
⇐ ساختمان انکو باسیون
⇐ ساختمان پرورشی جهت جوجه های گوشتی
جدا از نوع پرورش و نوع ساختمان ، طراحی سالن و ساختمان نیز با توجه به آب و هوا و شرایط اقلیمی منطقه ، میزان سرمایه گزاری و… متفاوت میباشد .
شکل ساختمان : ساختمان و سالن را میتوان به صورت ساده یا دو سقفی ساخت . ساختمان ساده در مرغداری های کوچک اعمال میشود و از سقف مسطح یا شیبدار استفاده میگردد . در ساختمان دو سقفی ، سیستم تهویه به خوبی انجام میشود و سقف اصلی شیبدار میباشد .
مصالح ساختمانی : این مصالح شامل چوب ، آجر ، سیمان ، بلوک و همچنین ورقهای فلزی و آلومنیوم و یا ایرانیت میباشد .
اولین قدم در احداث مرغداری ، انتخاب صحیح محل آن میباشد که باید از سایر مراکز پرورش و مناطق مسکونی فاصله داشته باشد .
عملیات ساختمانی : پی ساختمان در صورت دائمی بودن ساختمان باید به پی آن توجه زیادی کرد. تا بدین وسیله رطوبت سالن به حداقل برسد. و ضد عفونی در آن به خوبی صورت گیرد.
در کشورهای اروپایی و آمریکایی در سالن های دائمی برای پی از کانگریت یا سمنت استفاده می گردد .در ایران برای پی و پایه های ساختمان از شفته (مخلوط آهک،خاک، سنگ . آب) استفاده می کنند.
عمق پی ۱۵ تا ۶۰ سانتیمتر، و عرض آن حداقل دو برابر عرض دیوار باید باشد. پی حداقل ۴۰ سانتیمتر از سطح خاک بالاتر باشد تا رطوبت نتواند به آسانی در لانه نفوذ نماید . کف باید طوری باشد که به هر طریق از نفوذ رطوبت زیرین جلوگیری شود و باید قابل شستشو باشد و بتوان آن را ضد عفونی نمود .
کف در سالن مرغداری
کف ها امروزه به دو صورت ساخته می شوند
۱- کف توری : کف توری در ایران زیاد معمول نیست . در اسرائیل و آمریکا و کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد . حدود یک متربلندتراز کف اصلی تور سیمی یا پرده های چوبی نصب می شود . از محاسن این روش مرغ ها برروی فضولات خود قرار نمی گیرند . از نظر بهداشتی بسیار مناسب اماگرانقیمت است.
۲- کف معمولی : این کف ها رامی توان بدون استفاده از مصالح ساختمانی یا با استفاده از مصالح ساختمانی بنا نمود . بدون استفاده از مصالح ساختمانی فقط در سالن های موقتی به کار می رود.
در ساختن کف می توان از مصالحی چون کف سیمان، کف چوب، کف آجر استفاده نمود .
رایجترین کف در ایران
۲۰ سانتیمتر از سطح زمین را شن ریزی می کنند . و آن را باید خوب کوبید و طبقه ای از بتون به ضخامت ۸ تا ۱۰ سانتیمتر کشید بعد عایق بندی یا قیروگونی کرد در آخر لایه ای به ضخامت ۴ تا ۵ سانتیمتر سیمان بر روی قیر گونی کشید .
دیوار ساختمان در سالن مرغداری
نوع دیوار در هر ساختمان با توجه به طراحی آن متفاوت است ، دیوار ها در ساختمان های انفرادی ، کوتاه و ساده اند و در ساختمان های چند ردیفی ارتفاع بیشتری دارند و در داخل لانه هم از دیوار های کوتاه ( معمولا سیمی فلزی ) برای جداسازی قسمت های مختلف استفاده میکنند .
دیوار مناسب در سالن مرغداری
_ از بلوک های سیمانی توخالی ،طرف داخلی را توسط ورق های پرس شده و از کاه به ضخامت ۵ سانتیمتر پوشانده توسط میخ به دیوار چسبانده از سطح زمین تا ارتفاع یک متری سیمان کاری نموده و بقیه را گچ کاری می کنند و در طرف خارجی برای جلوگیری از رطوبت باران و… سیمان کاری انجام میشود .
_ استفاده از آجر معمولی و عایق کاری نمودن همچنین استفاده از ورقهای آلومنیوم یا نئوپان رنگ شده.
سقف در سالن مرغداری
تبادل دما از سقف به سرعت انجام میشود پس در سقف سالن مرغداری باید عایق کاری به دقت انجام شود .
انواع سقف
سقف ساده ، سقف شیبدار ، سقف شیبدار با زاویه مساوی ، سقف شیبدار با زاویه نا مساوی .
بیشتر بخوانید :
____________________________________________